Yürütme Kurulu

WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler

Kurucu Üye ve Ağ Sekretaryası
WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler, WRI Ross Center for Sustainable Cities ağının bir üyesidir. EMBARQ adıyla 2005 yılında kent içi ulaşım özelinde Türkiye’de çalışmaya başlayan WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler, 2015 yılından bu yana sürdürülebilir hareketlilik, kentsel form ve enerji verimliliği alanlarında bütüncül kentsel çözümler sunmaktadır. WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler, küresel araştırma ve saha deneyimine dayanarak sürdürülebilir kent içi hareketlilik ve gelişimin uygulamalarına odaklanan kar amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşudur. A.B.D., Brezilya, Çin, Endonezya, Etiyopya, Hindistan ve Meksika’daki ofisleriyle edindiği küresel bilgi birikimini yerel uzmanlıkla harmanlar ve yerel ve merkezi yönetimlerdeki paydaşları için özel olarak geliştirilmiş kentsel çözümler sunar.

Aktif Yaşam Derneği

Kurucu Üye
Hareket etmenin bir gereklilikten bir tercihe dönüştüğü, algımızdan daha hızlı ilerleyen teknolojik gelişmelerin, hareket etme mecburiyetinden bizi her gün daha fazla uzaklaştırdığı günümüzde Aktif Yaşam Derneği, hareket etmenin önünde duran bahaneleri ortadan kaldırmak, daha iyi ve sağlıklı olma yolunda konfor alanlarımızdan çıkmak için 2008 yılında kuruldu. Aktif Yaşam Derneği, teknolojik gelişmelerle dost, toplumlardaki her türlü değişime önyargısız yaklaşan bir kurum olarak bireylere hareket etmenin sağlıklı ve gerekli olmasının ötesinde mutluluk verici, eğlenceli ve vazgeçilmez olduğunu anlatmanın, bu keyfi faydalanıcılarıyla birlikte deneyimlemenin, bu deneyimleri paylaşarak yaygınlaştırmanın yollarını arar. Bu doğrultuda, aynı niyetlere sahip kişiler ve kurumlarla iş birlikleri yapar. Hareket ve fiziksel aktivitenin gündelik yaşamımıza bir “tercih” olarak girmesi, konfor alanlarımızdan çıkarak aktif deneyimler ile yeni alanların hayatımıza katılması, böylece bireylerin aktif yaşam tarzını benimsemesi için bilgi, fikir ve projeler üretir.

UCLG-MEWA

Kurucu Üye
Merkezi İstanbul'da bulunan Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Teşkilatı (UCLG-MEWA), merkezi İspanya’da bulunan UCLG'nin dokuz teşkilatından biri olup yerel yönetimler, yerel yönetim birlikleri, bireysel üyeler ve bölgedeki STK’lardan oluşan geniş bir üye ağına sahiptir. UCLG-MEWA, eş düzeyli öğrenme yoluyla ve bir öğrenme, bilgi aktarımı ve kapasite geliştirme kaynağı olarak üyeleri arasında dayanışma köprüleri kurar. UCLG-MEWA bünyesinde faaliyet gösteren ve UCLG Dünya Teşkilatı'na paralel olarak kurulmuş altı komite bulunmaktadır. Her çalışma alanına göre yapılandırılan bu komiteler, üyelerimize fikir veya deneyim alışverişinde bulunma, merkezi hükümetler veya uluslararası kuruluşlar nezdinde savunuculuk yapma ve pilot projeler geliştirme fırsatı sunmak üzere çeşitli toplantıların ve faaliyetlerin düzenlenmesi/yönetilmesi amacıyla kurulmuştur.

Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP)

Kurucu Üye
1885 yılında kurulan, 100 farklı ülkeden toplu taşımacılık işletmecileri, merkezi idareler, yerel yönetimler, endüstri kuruluşları, araştırma merkezleri, akademisyenler ve danışmanlardan oluşan ve dünya genelinde 1700'den fazla üyesi bulunan kar amacı gütmeyen birliktir. UITP, toplu taşımacılık sektörünün dünyadaki en büyük kuruluşu olma özelliğini taşıyor ve sürdürülebilir kentiçi toplu taşımayı geliştirmek için çalışmalar düzenliyor. Merkezi Brüksel'de bulunan UITP'nin Dubai, Kazablanka, Tahran, Shenzhen, Moskova, İstanbul, Sao Paulo, Fildişi Sahilleri, Bangalore, Hong Kong, Astana, New York, Johannesburg, Melbourne ve Singapur'da ofisleri bulunuyor.

Yaşama Dair Vakıf

Kurucu Üye
YADA, “bilgi” ile “toplum” arasında köprü oluşturma vizyonu ile 2004 yılında, bir grup sosyal bilimci, proje tasarım ve uygulama uzmanı tarafından kuruldu. Sivil toplum dünyasına yeni bilgiler, yaklaşımlar ve uygulama modelleri ile katkıda bulunmak üzere, İstanbul’da faaliyetlerini sürdüren YADA, temel olarak sürdürülebilirlik, araştırma ve uygulama alanlarında çalışmaktadır. YADA sürdürülebilirlik alanında sivil toplum alanının kavramlarının, boşlukların, ihtiyaçların, risklerin ve fırsatların özel sektörün gündemine taşınmasına katkıda bulunmakta, Uygulama alanında Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler, Büyükelçilikler, uluslararası, ulusal ve yerel sivil toplum kuruluşları ve özel sektör ile projeler geliştirmekte ve sosyal etki odaklı tasarım ve sosyal etki izleme süreçlerine katkı sağlamakta, Araştırma alanında ise gençlik, toplumsal cinsiyet, ayrımcılık, Türkiye’de sivil toplum kültürü ve yapısı, sivil toplumun itibarı ve sivil toplum kuruluşlarına duyulan güven gibi konuları öncelikle çalışmaktadır. Bununla birlikte izleme-değerlendirme, paydaş analizi, kurumsal itibar ve etki değerlendirme çalışmaları alanlarında faaliyetlerini sürdürmektedir.

Bu web sitesinin içeriğinden yalnız WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler liderliğindeki konsorsiyum sorumlu olup,
hiçbir şekilde Avrupa Birliği'nin görüşlerini yansıtmamaktadır.