Türkiye’nin İlk Ulaşım Ağı KAVŞAK’tan Yerel Projelere Mikro Hibeler

Sürdürülebilir kent içi ulaşımı geliştirmek için hayata geçirilen, WRI Türkiye’nin koordinatörlüğünü yürüttüğü KAVŞAK projesi kapsamında, yereldeki bir ihtiyaca yönelik yenilikçi çözümlerin geliştirilip uygulanması için mikro hibe verilecek.

Kent içi ulaşım sorunlarını çözmek için, STK’lar başta olmak üzere, kamudan özel sektöre, akademiden medyaya farklı alanlardani kurum ve kuruluşları bir çatı altında toplayan KAVŞAK projesinde yeni bir aşamaya geçildi. Avrupa Birliği tarafından desteklenen Sivil Toplum Aracı ve Medya Programı: Sivil Toplum Ağlar ve Platformlar Destekleme Programı’yla hayata geçirilen Türkiye Sürdürülebilir Kent İçi Ulaşım Ağı – KAVŞAK kapsamında, yerelde ulaşımla ilgili ihtiyaçlara yenilikçi çözümler getiren projelere hibe desteği verilecek. En az üç, en fazla altı proje, en az 2 bin euro, en fazla da 4 bin euro olmak üzere, toplamda 12 bin euro hibe alacak.

KAVŞAK’ın koordinasyonunu yürüten WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler Direktörü Dr. Güneş Cansız:

“Türkiye’de ulaşım, en önemli sera gazı emisyonu kaynaklarından biri. Bu nedenle, Türkiye’nin iklim değişikliği ile mücadelesinde, güçlü etkiye sahip acil, entegre, koordineli ve sürdürülebilir kent içi ulaşım projelerinin geliştirip uygulanmasını önemsiyoruz.”

Toplumun tüm kesimlerinin erişebilirlik ve hareketlilik ihtiyacına cevap vermeyi hedefleyen, araç değil
insan odaklı, toplum ve ekosistem sağlığını gözeten ulaşım politikalarının ve uygulamalarının geliştirilmesi için çalışan KAVŞAK’ın mikro hibe programına, sürdürülebilir kent içi ulaşım alanında faaliyet gösteren STK’ların liderlerliğinde, belediyeler, üniversiteler, araştırma enstitüleri, odalar, birlikler ve özel sektör kuruluşları tarafından oluşturulan ortaklıklar başvuruda bulunabilecek. Başvuru için son tarih 25 Şubat 2022.

DÖRT YILLIK PROJE

KAVŞAK, Aktif Yaşam Derneği, UCLG-MEWA (Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı), UITP (Union Internationale des Transports Publics) ve YADA (Yaşama Dair Vakıf) ortaklığında kuruldu. Dört yıllık bu proje süresince ayrıca Belçika ve İspanya’ya çalışma ziyaretleri gerçekleştirilecek, Bölgesel Paydaş Diyalog Çalıştayları ile birlikte bilgilendirme günleri düzenlenecek, sürdürülebilir kent içi ulaşım konusunda AB müktesebatı izlenip yorumlanacak, Sürdürülebilir Kent İçi Ulaşım Eylem Planı ile Beyaz Kitap hazırlanarak karar alma ve ulusal politika geliştirme süreçlerine katılım sağlanacak.



Bu web sitesinin içeriğinden yalnız WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler liderliğindeki konsorsiyum sorumlu olup,
hiçbir şekilde Avrupa Birliği'nin görüşlerini yansıtmamaktadır.